Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/egobilisim.com/httpdocs/_class/fonksiyon.php(1) : eval()'d code on line 638
Salgın döneminde e-ticarette youtube kullanımının önemi
Telefon
WhatsApp
Salgın döneminde e-ticarette youtube kullanımının önemi
Salgın döneminde e-ticarette youtube kullanımının önemi

Dünyanın mücadele ettiği corona virüs döneminde; değişen sosyal alışkanlıklar, evde geçirilen sürenin artması tüketicileri dijital mecralara ve sürekli içerik izlemeye ve üretmeye teşvik ediyor. Video içerik izleme oranlarında gözlenen artış işletmelerin de youtube gibi milyonlarca kişiye ulaşabilen bir mecrada var olması gerekliliğini gösteriyor. E-ticarette Youtube aktif kullanımı, salgın döneminde işletmelerin hedef kitle ile hızlı bir şekilde etkileşime girmesini sağlıyor.

Tüketiciler ürün satın almadan önce kullanıcı değerlendirmelerini izliyor

Pandemi sürecinde artan online alışverişin bir getirisi olarak tüketiciler ürünlerini görmeden satın aldıkları için ürün yorum ve değerlendirmelerine daha çok ihtiyaç duyuyor. Araştırmalara göre tüketiciler bir ürün satın almadan önce ürünü deneyimleyen kişilerin yorum ve değerlendirmelerini önemserken videolu içerikler bu noktada belirleyici oluyor. E-ticaret firmalarının ürünleri konusundaki şeffaflığı, ürün detayları, bununla alakalı oluşturacağı içerikler kullanıcıların satın almalarını etkiliyor.

E-ticaret firmaları ürün ve hizmetleri konusunda şeffaf davranmalı

Kriz dönemlerinde işletmeler yaşanan dalgalanmalara göre yeni stratejiler belirlerken ticari firmalar sürekli kendini yenileyerek, sürece göre yeni pazarlama ve marka yönetimi çalışmaları yapmalıdır. Sosyal platformlarda etkin olması gereken e ticaret firmaları ürün ve hizmetlerini anlatmalı, kampanya ve reklam çalışmaları yaparak işletme ve markasını güncel tutmalıdır.

Youtube, en çok kullanılan sosyal platformlarda ilk sırada

Türkiye’de sosyal medya kullanıcısı 54 milyona yaklaşırken en çok kullanılan sosyal medya platformunun ilk sırasında Youtube yer alıyor. Youtube’u; Instagram, Whatsapp, Facebook ve Twitter takip ediyor. Bugün, geniş bir etkileşim ağına sahip olan Youtube’da corona virüs sürecinde e-ticaret firmalarının ne gibi çalışmalar yapabileceğine değineceğiz.

E ticarette Youtube kanalı kriz dönemlerinde nasıl aktif kullanılır?

İşletme hesabınız adına diğer sosyal ağlarda olduğu gibi mutlaka bir youtube kanalı sahibi olmalısınız. Kanalınızda aktif olmanız markanız adına içerikler paylaşmanız da etkileşimlerinizi artırmak açısından önemli olacaktır. Corona virüs döneminde kurgulayacağınız video içerikler ile online’da vakit geçiren hedef kitlenize ulaşabilme olasılığınızı artırabilirsiniz. Corona virüs sürecinde e-ticaret firmaları için Youtube video içerik konuları olarak;

  • Ürün ve hizmet anlatımı
  • Detaylı ürün inceleme videoları
  • Sürece yönelik duyuru ve yenilikler
  • Online hizmet aşamalarının videolu anlatımları
  • Ürünlerin hazırlanış şekillerinin anlatıldığı bilgilendirici videolar
  • Depo ve paketleme sistemleri videoları

 

Pazarlama aracı olarak e-ticarette Youtube nasıl kullanılır?

Youtube influencer’ların yüksek abone sayısına ulaşabildiği mecra olarak kendini gösteriyor. E-ticaret sitenizin etkileşimini artırmak, ürünlerinizin tanıtımını yapmak için influencer hesaplar ile iletişime geçerek size özel bir içerik ile reklamınızın yapılmasını sağlayabilirsiniz. Corona virüs sürecinde yaptığınız kampanyaları influencer reklamlar aracılığıyla duyurabilirsiniz. Sürece yönelik birlik-beraberlik mesajları verebilir, geliştirdiğiniz yeni projelerin duyurusunu da yine aynı mecradan etkili bir şekilde yapabilirsiniz. 

Youtube reklamlarının salgın döneminde işletmelere katkıları neler olur?

Sadece influencer olarak değil, youtube reklamlarının da gücünden yararlanarak e-ticaret sitenize gelen ziyaretçi sayınızı artırabilirsiniz. Youtube reklamlarının e-ticaret sitenize pek çok farklı açıdan olumlu getirisi olacaktır. Bunlar arasında; sitenize trafik çekmek, marka bilinirliliğinizi artırmak, ürün ve hizmetlerinizi daha net bir şekilde anlatmak, daha geniş hedef kitlelere ulaşmak gibi getirileri sayılabilir.

ÜCRETSİZ BİLGİ FORMU