Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/egobilisim.com/httpdocs/_class/fonksiyon.php(1) : eval()'d code on line 638
Ön muhasebe nasil tutulur?
Telefon
WhatsApp
ÖN MUHASEBE NASIL TUTULUR?
ÖN MUHASEBE NASIL TUTULUR?

ÖN MUHASEBE NASIL TUTULUR?

Defter tutma yöntemi

Ön muhasebede en bilindik yöntem, defter tutma yöntemidir. Ön muhasebe bilgilerinin tamamı bir deftere kaydedilerek tutulur. Defterin kaybolması veya tahrifat görmesi gibi tehlikeleri bulunmaktadır.

Excel'de ön muhasebe tutmak

Fonksiyonlardan ve formüllerden dolayı kompleks bir metottur. Bu yöntemi kullanmak için Excel'i çok iyi bilmek gerekmektedir. Bilakis, raporları ve tabloları oluşturmak çok uzun zaman alabilir. Ayrıca, bilgisayarın arızalanması ya da çalınması durumlarında tüm bilgilerinizi kaybedebilirsiniz. Buna karşın sürekli yedekleme işlemi yapmanız gerekmektedir

Ön muhasebenin şirket içinde tutulması

Bazı firmalar, şirkette çalıştırdıkları bir muhasebeciyle ve muhasebe yazılımıyla ön muhasebelerini şirket içinde tutmayı tercih ederler. Bu durum lisanslı yazılımın ücreti ve muhasebe çalışanının ekstra maliyetini ortaya çıkarır.

Modern teknolojik yöntem; bulut tabanlı ön muhasebe programı

Son yıllarda yukarıda bahsettiğimiz geleneksel yöntemler yerini bulut tabanlı ön muhasebe programına bıraktı. Online ön muhasebe programı ile verileriniz bulut tabanlı bir uygulamada tutulur. İnternet olan her yerden tüm muhasebe verilerinize ulaşabilir ve dilediğiniz gibi güncelleme yapabilirsiniz. Ayrıca, kullanıcı dostu arayüze sahip olduğu için kullanım kolaylığı sağlar.

Genel Muhasebe ve Ön Muhasebe Arasındaki Farklar Nelerdir?

Genel muhasebe ve ön muhasebe arasındaki farklar; yapılan işlemlerle ilişkilidir. Ön muhasebe, genel muhasebenin ilk adımıdır ve ön muhasebe olmadan genel muhasebeye geçilemez. Ön muhasebe ile firmaların temel finansal işlemleri gerçekleştirilir. Genel muhasebe ise, genel mali hesaplamaların yapıldığı işlemlerdir.

  • Ön muhasebeyle firmanın gelir gider takibi, borçlar ve alacakların takibi, çek, senet, ödemeler ve tahsilatların takibi yapılır. Ayrıca fatura düzenleme ve sınıflandırma da ön muhasebeyle yapılan işlemlerdir. Ön muhasebenin sağladığı verilerle firma yönetimi kolaylaşır.
  • Genel muhasebe, ön muhasebe verileri ile gerçekleştirilir. Firmanın genel mali durumunun takibi, ön muhasebedeki yapılan işlemlerin sınıflandırılması, raporlanması ve analize uygun hale getirilmesi genel muhasebe kapsamına girmektedir. Firmanın bütün varlıklarının, borçlarının takip ve beyan edilmesi genel muhasebenin konusudur. Defter kayıtlarının tutulması, vergi hesaplamaları ve tüm bunlarla ilgili olarak kurumlara beyanname verilmesi de genel muhasebenin kapsamındadır. Ayrıca genel muhasebe de mali tablolar oluşturularak ayrıntılı finansal analizler de yapılmaktadır.

Kaç Çeşit Muhasebe Programı Var?

Genel muhasebe programları:

Muhasebe işlemlerinin tamamının düzenlenmesi ve takip edilmesini sağlayan genel muhasebe yazılımları, muhasebe alanında işinin ehli kişiler tarafından kullanılabilmektedir.

Genel muhasebe çok kapsamlı bir program olduğu için oldukça maliyetlidir ve ticari olarak büyük işlem hacmine sahip şirketler tarafından kullanılmaktadır.

 

 

ÜCRETSİZ BİLGİ FORMU