Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/egobilisim.com/httpdocs/_class/fonksiyon.php(1) : eval()'d code on line 638
E-ticarette blog yönetimi nasıl yapılır?
Telefon
WhatsApp
E-ticarette blog yönetimi nasıl yapılır?
E-ticarette blog yönetimi nasıl yapılır?

Blog yönetimi, doğru yapıldığında e-ticaret sitesine organik trafik sağlamanın yanı sıra yeni kitlelere ulaşma konusunda da önemli bir görev üstlenir. Blog yönetimi yaparken özellikle dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunur. Bu yazımızda da bu süreçte dikkat etmeniz gereken konuların üzerinde duracağız.

 

E-ticarette blog yönetimi nasıl yapılır?

Nişinizi belirleyin

E-ticaret siteniz üzerinde belli bir niş üzerine içerikler üretmeniz daha doğru olacaktır. Bulunduğunuz sektör ya da ürünleriniz özelinde bir niş belirlemeniz, yazacağınız konuları daha net hale getireceği gibi sizin de belli bir konudaki bilginizi ortaya koymanızı sağlayarak, sektörel otorite olmanızı sağlar. Sektörel açıdan bir otorite olmanız, markanıza güven oluşmasını sağlarken, belli takipçi kitleleri edinmenize de yardımcı olur.

Tek bir niş üzerinde ilerlelemeniz, kendi işinizle ilgili hedef kitleye ulaşmanızı da kolaylaştıracaktır. Çok genel ve yaptığınız işle alakasız konulara yönelmeniz blog yönetimi yaparken, rotanızın dışına çıkmanıza neden olur.

 

Anahtar kelimelerinizi hazırlayın

Blog yönetimi yaparken, içerik pazarlama çalışmalarınızda kullanacağınız ve blogunuzu etrafında oluşturacağınız anahtar kelimelerinizi de çıkartmanız ve belirlemeniz gerekir. SEO bu süreçte sizin için bir hayli önemli olacaktır. Doğru anahtar kelimeleri seçerek, arama sorgularına yanıt verecek içerikler hazırlamanız, Google üzerinden daha fazla trafik edinmenize yardımcı olacaktır.

 

Genel olarak sektörel anahtar kelimelerin yanı sıra, alt ve yan anahtar kelime gruplarını da belirleyerek, blog bölümünüzde SEO odaklı içeriklere de yer vermeniz bu süreçte yapmanız gereken çalışmalar arasında yer alıyor.

SEO stratejinizi geliştirin

Blog yönetimi sırasında SEO stratejinizi de geliştirmeniz önemli. Anahtar kelime planlamasının yanı sıra blog yazımı sırasında uygulamanız gereken SEO taktiklerini de planlamalısınız. Yazım kuralları, başlık kullanımları, meta açıklamaları, görsel ve video kullanımları, anahtar kelime yoğunluğu gibi SEO odaklı kuralların kullanımı için de bir strateji oluşturmanız, içeriklerinizin arama motorlarında daha iyi bir şekilde indekslenmesini sağlayacaktır.

 

İçerik planınızı oluşturun

Blog yönetimi sırasında içerik planlamanızı da yapmanız önemli. Haftanın hangi günleri, ne sıklıkta paylaşım yapacağınızı öncelikli olarak belirlemeniz önemli. Blog yazımı belli bir iş gücü, emek ve zaman gerektirdiği için elinizdeki imkanlarla ne sıklıkta içerik yazabileceğinizi belirlemeniz önemli. Sonrasında da blog konularınızı belirlemeye başlamanız gerekiyor. Burada farklı kategoriler oluşturmanız ve farklı zamanlarda farklı kategorilerde içerikler oluşturmanız, hem okuyuculara farklı içerikler sunmanızı sağlar hem de blogunuzda çeşitlilik sağlar. Aşağıdaki rehberimizde içerik takvimi hazırlama hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

 

İçerik konularınızı belirleyin

İçerik takvimi oluştururken ki en önemli işlerden biri de içerik konularınızı belirlemek olacaktır. E-ticaret sitenizin blog bölümünde kullanabileceğiniz farkl içerik formatları ve konuları bulunuyor. Güncele haberler, sektörel konu, gelişme ve haberler, bir ürün tanıtımı, ürünün kullanım alanları ile ilgili ipuçları, rehber yazıları, kullanıcı deneyimi paylaşımları, liste içerikleri, sık sorulan sorularla ilgili yazılar bu konulardan bazılar.

 

Blog yönetimi yaparken farklı konular için bir planlama yapmanız, yukarıda da bahsettiğimiz gibi blogunuza çeşitlilik kazandıracaktır. Bununla beraber farklı kategoriler ve içerikler üzerine yönelmeniz, Google üzerinde farklı arama sorgularına yanıt verecek içerikler oluşturmanızı sağlayarak daha fazla trafik edinmenize de olanak tanır.

 

Düzenli paylaşımlar yapın

Blog yönetimi aynı zamanda blog içeriklerinin nasıl ve ne zaman paylaşılacağının planlanmasını da kapsar. Düzenli paylaşımlar yapmanız birkaç nedenden dolayı önemlidir. Öncelikli olarak arama motorlarında sitenizin düzgün indekslenebilmesini sağlamak için belli bir düzeninizin olması gerekir. Haftada bir içerik yazıyor olsanız dahi, bunu her hafta düzenli olarak yapmanız gerekir. Aksi taktirde indekslenme konusunda iyi sonuçlar alamayacaksınızdır.

 

Bir diğer önemli sebep ise takipçilerinize düzenli olarak içerikler sunduğunuzda markanızın takipçisi olmaya başlarlar. Bir topluluk oluşturabilmek için düzenli paylaşımlara yer vermenizde yarar vardır.

 

Kalite sayıdan daha önemlidir

Blog yönetimi, içeriklerinizin kalitesini de kontrol etmenizi gerektirir. Çok fazla ancak kalitesiz içerikler yazmanız, beklediğiniz sonuçları alamamanıza neden olacaktır. Hem SEO, hem içerik hem de yazı değeri olarak, kaliteye önem vermeniz sayıdan daha önemlidir. Bu sebeple de içerik takviminizi oluştururken, yazı adedinden çok yazının kalitesine odaklanmanız ve içerik kalitesini artırmak için neler yapabileceğinize odaklanmanız daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

 

Hedef kitlenizin ilgi alanlarını belirleyin

Blog yönetimi yaparken, kendi istediğiniz konulardan ziyade hedef kitlenizin ilgisini çekebilecek içeriklere yönelmenizde fayda var. hedef kitlenizin bilmek isteyeceği ya da araştıracağı konuları ortaya çıkartmanız, alacağınız geri dönüşümleri de artırmanıza yardımcı olacaktır. Anahtar kelime araştırmaları bu süreçte oldukça önemlidir.

 

Hangi kanallarda paylaşım yapacağınızı belirleyin

Blog yönetimi sırasında, blogunuzdaki içerikleri hangi kanallarda nasıl paylaşacağınızı da planlamanız önemlidir. Sadece blog üzerinde yayınlama yapmanız içeriklerin dağılması için yeterli değildir. Farklı kanallar üzerinde de içeriklerin dağıtımını yapmanız, farklı kitlelere ulaşmanızı sağlar. Örneğin sosyal ağlar üzerinde de blog yazılarınızı farklı şekillerde paylaşarak takipçilerinize içeriklerinizi ulaştırabilirsiniz. Bu nedenle de hangi kanallar üzerinden içeriklerinizi dağıtarak, daha fazla kişiye ulaşabileceğinizin planlamalarını da yapmanız bu süreçte önemli bir detaydır.

ÜCRETSİZ BİLGİ FORMU