Telefon
WhatsApp
E-ticarete yeni olanların özellikle dikkat etmesi gereken konular
E-ticarete yeni olanların özellikle dikkat etmesi gereken konular

E-ticarete yeni adım atanların arkaplandaki konular hakkında çok fazla bilgisi olmayabiliyor. Kervan yolda düzülüyor olsa da kendi e-ticaret sitenizi açmadan önce ya da sitenizi ilk açtığınızda bir takım konulara özellikle dikkat etmenizde fayda var. Bu konular işinizi nasıl yöneteceğiniz, pazarlama ve reklam çalışmalarını nasıl yapacağınız ve giderlerinizi azaltmak için ne gibi unsurlara dikkat etmeniz gerektiğini göstermekte.

E-ticaret sitesi açmayı ya da işinizi internete taşımayı düşünüyorsanız bu rehberimizdeki ipuçlarından yararlanarak, ilk satışlarınızı gerçekleştirirken, şirket karlılığınızı da artıracak çözümler yaratabilirsiniz.

Pazarlama çalışmalarının temelleri

Pazarlama çalışmalarının temellerini bilmeniz, yeni kurduğunuz sitenizi tanıtmak, marka bilinirliğini artırarak yeni hedef kitlelere ulaşarak ürünlerinizi satmanız için size yardımcı olacaktır. Bu temel bilgileri bilmeden yapacağınız çalışmalardan beklediğiniz sonuçları almanı bir hayli zorlaşır.

Pazarlama, marka bilinirliği ve reklam kampanyaları arasındaki farkları bilmek, hangi mecralarda reklam vermenin markanız için daha uygun olduğunu nasıl bulacağınız öğrenmeniz ve bu reklamları verirken ne gibi konulara dikkat etmeniz gerektiğini anlamanız, genel olarak pazarlama çalışmalarınızın sonuçlarını etkilemeye başlayacaktır.

Pazarlama çalışmalarının temellerini öğrenmek için “Reklam ve Pazarlama Rehberleri” kategorisindeki rehberlerimizi inceleyebileceğiniz gibi aşağıdaki rehberlerimize de göz atabilirsiniz.

 

Depo yönetimi ve stok kontrolü

E-ticarette stok kontrolü ve depo yönetimi de oldukça önemli konular arasında yer alıyor. Hem işin sürekliliğini sağlayabilmek, hem müşterileri mağdur etmemek hem de iş maliyetlerini optimize etmek için bu konuların da üzerinde durarak, bu işlerin temellerini öğrenmeniz gerekir.

Stok kontrollerinizi yapmanız, site üzerinden alışveriş yapacak olan kişilerin mağdur olmamasını sağlar. Ürünlerin stoklarını belli aralıklarla kontrol etmeniz ve gerektiğinde de yeni ürün siparişleri geçmeniz sürekliliğinizi korumanızı sağlar.

Depo yönetimi üzerinde çalışmalar yapmanız, genel olarak masraflarınızı da optimize ederek, gereksiz harcamaların önüne geçmeniz için önemlidir. Depo yönetimi ve stok kontrolleriyle ilgili aşağıdaki kategorimizde yer alan rehberlerimiz inceleyebilirsiniz.

 

Bütçe yönetimi

Şirketinizi açtıktan sonra bütçe yönetiminizi de kusursuz bir şekilde yapmanız çok önemli. Elinizdeki sermayeyi iyi yönetememeniz, nakit akışınızın kesilmesine ve zarar etmenize neden olacağı için, bu bütçeyi en verimli şekilde yönetmeniz gerekir.

Elinizdeki sermayeyi yönetirken, şirketin gider kalemlerini, vergileri, çalışanların sigorta ve maaşlarını, stok yenileme ücretlerini, depo maliyetlerini, reklam ve pazarlama bütçelerini, site altyapı maliyetlerini, almanız gereken lisans ve yazılımların ücretleri gibi birçok konu bu noktada önemli bir rol oynuyor.

 

Müşteri ilişkileri yönetimi

Marka bilinirliğinizi artırmak ve sadık müşteri kitlelerine ulaşmak için müşteri memnuniyet oranlarınızın yüksek olması gerekir. Şirketinizi kurarken müşteri destek hizmetleriniz için de belli standartlar oluşturmanız gerekir.

Müşterilerle olan görüşmelerde kullanılacak dil, onların sorunların çözmek için ne gibi çalışmalar yapacağınız, hangi platformlar üzerinden bu destekleri sunacağınız ve müşteri destek ekibinizi nasıl eğiticeğiniz gibi birçok farklı konu üzerinde çalışmanız ve stratejiler geliştirmeniz gerekir. “Müşteri İlişkileri Rehberleri” kategorimizden bu konu ile ilgili rehberlere ulaşabilirsiniz.

ÜCRETSİZ BİLGİ FORMU