Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/egobilisim.com/httpdocs/_class/fonksiyon.php(1) : eval()'d code on line 638
Blog resmi seçerken kullanabileceğiniz ipuçları
Telefon
WhatsApp
Blog resmi seçerken kullanabileceğiniz ipuçları
Blog resmi seçerken kullanabileceğiniz ipuçları

Blog resmi, içerik pazarlama çalışmalarınızda kullanıcıların ilgi ve dikkatini çekmek için önemli olduğu gibi geri dönüşümlerinize de etki eder. Kullanıcıların ilgisini çekebilmek için de blog resmi seçiminde bazı ipuçlarından yararlanmanız gerekir. Bu rehberimizde de bu ipuçlarını sizinle paylaşacağız.

Blog resmi seçerken kullanabileceğiniz ipuçları

Telif haklarına dikkat edin

Özellikle Google aramaları ile blog için resim seçimi yapıyorsanız, telif haklarına dikkat etmeniz gerekmekte. Telif hakkı gerektiren bir görseli sitenizde kullandığınızda, görsel sahibi sizden telif hakkı talebinde bulunabilir. Bu sebeple de telif hakkı gerektirmeyen görselleri seçmeye dikkat etmeniz önemli.

Yüksek kaliteli görseller kullanın

Günümüzde hem ürün hem de web site üzerindeki diğer görsel ögelerde yüksek kaliteli görseller kullanmanız oldukça önemli. Görsellik ön planda olduğu için düşük çözünürlüklü fotoğraflar kullanıcıların dikkatini çekmeyeceği gibi yaptığınız işin de özensiz görünmesine neden olacaktır. Bu sebeplede kaliteli ve yüksek çözünürlüklü fotoğrafları seçmeye özen gösterin.

Mobile uyumluluğu sağlayın

Sosyal ağlar üzerinden blog içeriklerinizi paylaştığınızda kullanıcılar sitenizi mobilden ziyaret edecektir. Bu sebeple de blog resmi mobile uyumlu olmalı. Web sitenizin tasarımında tüm sayfalarınızın mobile uyumlu olmasını sağlayarak, blog içeriklerinizin de mobil cihazlara uyumlu görünmesini sağlayabilirsiniz.

 

Grafiklerden de yararlanın

Bilgi ve veri içeren blog yazılarınızda blog resmi yerine, grafikler de kullanabilirsiniz. Böylelikle önemli bilgileri grafik üzerinde vererek, hem yazınızı detaylandırabilir hem de bu grafikleri blog haricinde sosyal medya paylaşımlarınız için içerik olarak kullanabilirsiniz. Farklı grafikler hazırlayarak, bu blog yazılarınızı birkaç sefer paylaşarak, etkileşimlerinizi de artırabilirsiniz.

Görsel SEO çalışmalarınızı yapın

Google üzerindeki arama trafiklerinin bir bölümü görsel arama sorgularından gelmekte. Bu sebeple de blog resmi kullanırken, görsel SEO çalışmalarınızı yapmanız da bu blog yazılarınıza trafik çekmenize yardımcı olur. Görsel ismi, görsel boyutu, URL yapısı gibi detaylara dikkat ve optimize etmeniz gerekir.

 

İnsanları içeren fotoğraflar seçin

Blog resmi kullanırken, kullanıcıların dikkatini çekmek ve onları yazıya dahil etmek için insanları içeren görselleri de seçmeye özen gösterin. Stok fotoğraf kullanıyor olsanız dahi objeler yerine gerçek insanları içeren görselleri tercih ettiğinizde tüketicilerin dikkatini daha fazla çekeceğiniz gibi, bu fotoğraflarıdaki duyguları da insanlar aracılığı ile daha iyi bir şekilde vereceğiniz için, görsellerinizin etkisi artmaya başlayacaktır.

İnsanları dahil ederken, blog yazınızın konusuna göre belli senaryolarda ve ortamlarda çekilmiş fotoğrafları çekerek, yazının görseli ile de kullanıcılara bir takım mesajlar verebilirsiniz.

Kullanıcıların sayfa üzerinde ilk görecekleri ögeler görseller olduğu için blog yazınızla ilgili olan konsept, ortam ve senaryolar içeren blog resmi ile kullanıcıları yakalayabilirsiniz.

Uzun yazıları bölmek için ara görseller ekleyin

Yazı için öne çıkan blog resmi kullanmanın yanı sıra uzun yazılarınızda, okunmayı kolaylaştırmak ve ilgi çekiciliği artırmak için yazı içerisinde de ek görseller kullanabilirsiniz. Böylelikle yazının çekiciliğini de arıtabilirsiniz.

Konuyla veya ara başlıklarla ilgili blog görselleri kullanarak yazıyı parçalara bölebilirsiniz. Bununla beraber bu ek görselleri de sosyal ağlar üzerinde paylaşarak, blog yazılarınızı farklı şekillerde paylaşarak sosyal medya içeriği de çıkartabilirsiniz.

Blog resmi için standart boyut belirleyin

Tüm blog resimlerinizde öne çıkan görselleriniz için standart bir boyut belirleyin. Böylelikle daha kurumsal ve standart bir görünüm elde ederek, daha profesyonel bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Aynı zamanda belli bir standardınız olduğu için kullanacağınız şablon da belli olur ve görsel oluşturma süreçlerinizi hızlandırarak, daha kolay bir şekilde bu işlemleri de tamamlayabilirsiniz.

Klişe fotoğrafları seçmeyin

Klişe, çok kullanılan ve jenerik görselleri kullanmak da yanlış bir tutum olacaktır. Kullanıcılar artık daha orijinal ve jenerik olmayan görselleri tercih ediyorlar. Klişe fotoğraf kullanımı aynı zamanda yapılan işin de özensiz olabileceği algısını yarattığı için yanlış bir tutum olmakta. Farklı senaryolar içeren ve konuyla özdeşleşebilecek görselleri tercih etmeniz, içeriklerinizin daha fazla ilgi çekmesine yardımcı olacaktır.

Blog resmi ile ilgili sık sorulan sorular

Görsel reklam tasarımı yaparken nelere dikkat etmelisiniz

Blog resimlerini aynı zamanda görsel reklamlarınızda da kullanabilirsiniz. Blog yazılarınıza trafik yönlendirmek için bu çalışmaları yapabilirsiniz. Görsel reklamlarınızda, insan içeren fotoğraflar kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra ürünlerinizi ön plana çıkartabilirsiniz. Görsellerinizde karşı tarafa net bir mesaj verdiğinizden emin de olmanız oldukça önemli.

 

Görsel ögeleri e-ticarette hangi amaçlar için kullanabilirsiniz

Görsel ögeler birçok amaçla kullanılabilmekte. Eski blog yazılarınızı tekrar değerlendirmek ve sosyal ağlarda paylaşmak için bu görsel ögelerden yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra görsellerle kullanıcılar bir mesaj verebilir, onların kullanıcı deneyimlerini geliştirebilir ve enteresan görsel kullanımlarıyla onların site üzerinde geçirdikleri süreyi de artırabilirsiniz.

 

Görsel optimizasyonu nasıl yapılır?

Görsel optimizasyonu, web site üzerinde kullandığınız görsellerin doğru ve hızlı bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu süreçte, görsellerinizin dosya boyutu, ölçüleri, URL’leri, alt etiketleri ve görsel açıklamalarının doğru bir şekilde yapılması gerekir. Aşağıdaki rehberimizde bu konu hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

ÜCRETSİZ BİLGİ FORMU